05-09.11.2018
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: Kanapka na chlebku słonecznikowym z serem żółtym i rzodkiewką 60g.
Herbatka różana 200ml.
Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- ser -mleko, rzodkiewka,
II Śniadanie: Jabłko ½
Obiad: Zupa kalafiorowo-koperkowa z ryżem 300ml.
Gulasz wieprzowy 80/20g, kasza wiejska 100g,
surówka z kapusty kiszonej z marchewką 70g, woda 200ml.
Skład: kalafior, koperek, marchew, pietruszka, ryż śmietana 18%-, mąka pszenna 450-gluten mięso wieprzowe, cebula, kasza- gluten, kapusta, marchewka
Podwieczorek: Kisiel malinowy, chrupki kukurydziane
Skład: kisiel, chrupki kukurydziane
WTOREK
Śniadanie: Kanapka na chlebku orkiszowym z polędwicą sopocką i ogórkiem kiszonym 40g.
Kanapka z serek owocowy 20g. Herbatka owocowa z miętą 200ml.
Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, wędlina 70%, ogórek kiszony ,ser- mleko,
II Śniadanie: Banan ½
Obiad: Zupa z cukinii i kalarepy z ryżem 300ml.
Kąski z kurczaka 80g, ziemniaczki z koperkiem 100g, mizeria z jogurtem 70g, woda 200ml.
Skład: cukinia, kalarepa, marchew, pietruszka, ryż, śmietana 18%- mleko, mąka pszenna 450-gluten, filet drobiowy, ziemniaki, ogórki, jogurt-mleko
Podwieczorek: Wyrób własny- drożdżówka ze śliwkami
Skład: ciasto– mleko, mąka-gluten, jajka, śliwki
ŚRODA
Śniadanie: Musli z suszonymi owocami i mlekiem 150ml.
Kanapka z pastą serową z melonem 40g. Herbatka z aronii 200ml.
Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, płatki- gluten mleko, ser- mleko suszone owoce, melon
II Śniadanie: Winogrona
Obiad: Zupa paprykowo – pomidorowa czysta z kasza kus kus 300ml.
Filet z indyka w sosie szpinakowym z makaronem wieloziarnistym 160g, woda 200ml.
Skład: papryka, przecier pomidorowy 30%, marchew, pietruszka, kasza- gluten, indyk, makaron- gluten, ser- mleko, szpinak, cebula
Podwieczorek: Wyrób własny- jogurt z brzoskwiniami, plecionka
Skład: jogurt- mleko, pieczywo- jaja, mleko, gluten brzoskwinie
CZWARTEK
Śniadanie: Parówki z szynki 70g. Pomidorki koktajlowe, kanapka na chlebku dyniowym z masłem 60g.
Herbatka żurawinowa z imbirem 200ml.
Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, parówki 82%, pomidor,
II Śniadanie: Jabłko ½
Obiad: Krem z zielonego groszku i zieloną soczewicą z grzankami 300ml.
Zapiekanka z ryżu i jabłek z cynamonem 160g, woda 200ml.
Skład: soczewica, groszek, grzanki-gluten, śmietana 18%- mleko, mąka pszenna 450-gluten, ryż, jabłka
Podwieczorek: ½ grahamka, pasta hummus z pieczoną papryką
Skład: pieczywo-gluten, hummus, papryka
PIĄTEK
Śniadanie: Kanapka na chlebku razowym z pastą z wędzonego kurczaka i pomidorów 60g.
Kawa zbożowa 200ml.
Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, mleko kurczak, pomidor,
II Śniadanie: Banan ½
Obiad: Zupa neapolitańska z zacierką 300ml.
Medalion rybno-jajeczny 80g, ziemniaczki 100g,
marchewka gotowana z groszkiem 70g, woda 200ml.
Skład: ser- mleko, marchew, pietruszka, makaron- gluten, śmietana 18%- mleko, zacierka-gluten ryba- sola- mąka pszenna- gluten, jaja, ziemniaki, marchew, groszek
Podwieczorek: Pieczywo chrupkie, twarożek z malinami
Skład: pieczywo-gluten, ser biały-mleko, maliny