+48 697 680 801 biuro@przedszkolezyrafa.pl

Strefa Rodzica

Jadłospis

05-09.11.2018

 

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Kanapka na chlebku słonecznikowym z serem żółtym i rzodkiewką 60g.

Herbatka różana 200ml.

Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- ser -mleko, rzodkiewka,

II Śniadanie: Jabłko ½

Obiad: Zupa kalafiorowo-koperkowa z ryżem 300ml.

Gulasz wieprzowy 80/20g, kasza wiejska 100g,

surówka z kapusty kiszonej z marchewką 70g, woda 200ml.

Skład: kalafior, koperek, marchew, pietruszka, ryż śmietana 18%-, mąka pszenna 450-gluten mięso wieprzowe, cebula, kasza- gluten, kapusta, marchewka

Podwieczorek: Kisiel malinowy, chrupki kukurydziane

Skład: kisiel, chrupki kukurydziane

 

WTOREK

Śniadanie: Kanapka na chlebku orkiszowym z polędwicą sopocką i ogórkiem kiszonym 40g.

Kanapka z serek owocowy 20g. Herbatka owocowa z miętą 200ml.

Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, wędlina 70%, ogórek kiszony ,ser- mleko,

II Śniadanie: Banan ½

Obiad: Zupa z cukinii i kalarepy z ryżem 300ml.

Kąski z kurczaka 80g, ziemniaczki z koperkiem 100g, mizeria z jogurtem 70g, woda 200ml.

Skład: cukinia, kalarepa, marchew, pietruszka, ryż, śmietana 18%- mleko, mąka pszenna 450-gluten, filet drobiowy, ziemniaki, ogórki, jogurt-mleko

Podwieczorek: Wyrób własny- drożdżówka ze śliwkami

Skład: ciasto– mleko, mąka-gluten, jajka, śliwki

 

ŚRODA

Śniadanie: Musli z suszonymi owocami i mlekiem 150ml.

Kanapka z pastą serową z melonem 40g. Herbatka z aronii 200ml.

Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, płatki- gluten mleko, ser- mleko suszone owoce, melon

II Śniadanie: Winogrona

Obiad: Zupa paprykowo – pomidorowa czysta z kasza kus kus 300ml.

Filet z indyka w sosie szpinakowym z makaronem wieloziarnistym 160g, woda 200ml.

Skład: papryka, przecier pomidorowy 30%, marchew, pietruszka, kasza- gluten, indyk, makaron- gluten, ser- mleko, szpinak, cebula

Podwieczorek: Wyrób własny- jogurt z brzoskwiniami, plecionka

Skład: jogurt- mleko, pieczywo- jaja, mleko, gluten brzoskwinie

 

CZWARTEK

Śniadanie: Parówki z szynki 70g. Pomidorki koktajlowe, kanapka na chlebku dyniowym z masłem 60g.

Herbatka żurawinowa z imbirem 200ml.

Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, parówki 82%, pomidor,

II Śniadanie: Jabłko ½

Obiad: Krem z zielonego groszku i zieloną soczewicą z grzankami 300ml.

Zapiekanka z ryżu i jabłek z cynamonem 160g, woda 200ml.

Skład: soczewica, groszek, grzanki-gluten, śmietana 18%- mleko, mąka pszenna 450-gluten, ryż, jabłka

Podwieczorek: ½ grahamka, pasta hummus z pieczoną papryką

Skład: pieczywo-gluten, hummus, papryka

 

PIĄTEK

Śniadanie: Kanapka na chlebku razowym z pastą z wędzonego kurczaka i pomidorów 60g.

Kawa zbożowa 200ml.

Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, mleko kurczak, pomidor,

II Śniadanie: Banan ½

Obiad: Zupa neapolitańska z zacierką 300ml.

Medalion rybno-jajeczny 80g, ziemniaczki 100g,

marchewka gotowana z groszkiem 70g, woda 200ml.

Skład: ser- mleko, marchew, pietruszka, makaron- gluten, śmietana 18%- mleko, zacierka-gluten ryba- sola- mąka pszenna- gluten, jaja, ziemniaki, marchew, groszek

Podwieczorek: Pieczywo chrupkie, twarożek z malinami

Skład: pieczywo-gluten, ser biały-mleko, maliny